Categorie: "Algemeen"

Bompakketjes ontploft bij kantoor regeringspartij Italië

Bij een kantoor van de rechtse regeringspartij Lega Nord in een dorpje ten noordwesten van Milaan zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twee bompakketjes ontploft.

Niemand raakte gewond. In het dorpje waar de bomaanslag plaatshad, Gemonio, woont partijleider Umberto Bossi op 100 meter afstand van waar de bommen ontploften.

Explosie Zwitserse ambassade in Rome

In de ambassades van Zwitserland en Chili in de Italiaanse hoofdstad Rome zijn donderdag pakketbommen ontploft.

Een lid van het Zwitserse ambassadepersoneel raakte aan beide handen gewond toen het pakketje bij het openen ontplofte, zegt de politie. Ook in de Chileense ambassade is volgens het Italiaanse persbureau Ansa een gewonde gevallen.

Snelheidsmaniak rijdt zeven Calabrese fietsers dood

In Calabrië, in Zuid-Italië, reed een snelheidsmaniak tijdens een inhaalmanoeuvre in op een groep amateurwielrenners. Hierbij overleden zeven fietsers.

Er vielen ook drie gewonden. Een van hen verkeerrt nog in levensgevaar. De bestuurder is gearresteerd. Zijn tienjarig zoontje raakte ook gewond. Het ongeval vond plaats op een hoofdweg in het dorpje Sant’Eufemia di Lamezia Terme, in de provincie Catanzaro, vlakbij de luchthaven.

Facebook redt vrouw van seksslavernij

facebookEen 23-jarige vrouw is gered van een leven van seksslavernij in Messina op Sicilië, omdat ze erin slaagde alarm te slaan op de sociale netwerk site Facebook. Hier gingen de nodige details aan vooraf.

Toen de vrouw twintig jaar was, ontmoette ze een 55-jarige man, bekend als T.O. Deze man bedreigde haar en dwong haar tot prostitutie, waarbij hij na elk seksueel contact dat ze had met klanten 30 tot 50 euro van haar afnam. Na een tijdje ontmoette de jonge vrouw een 41-jarige man, bekend als S.A, die verliefd op haar werd, maar wel was getrouwd en drie kinderen had. Toen hij ontdekte dat ze als prostituee werkte, begon hij haar te gebruiken en pakte de 20 euro die ze overhield na elk seksueel contact af. De jonge vrouw onderging ook geweld van klanten.

Nederlander in Italië aangehouden

carabinieriDe Italiaanse politie heeft in Milaan een 27-jarige Nederlandse man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de dood van een 27-jarige vrouw en haar zoontje van vier vorige week in Rijswijk.

De moeder en haar kind werden afgelopen donderdag dood gevonden in hun huis, ze waren door een misdrijf omgekomen. De man is waarschijnlijk de vriend van de vrouw, hij woonde ook in het huis.

Sarah Scazzi (15) misbruikt en vermoord door oom

Op 26 augustus verdween de 15-jarige Sarah Scazzi uit de Italiaanse plaats Avertrana. Haar verdwijning hield Italië ruim een maand in spanning.

Een gruwelijk einde aan haar jonge leven stookt de verhitte gemoederen nog hoger op. De moordenaar blijkt niemand minder te zijn dan haar eigen oom. Die bracht haar om het leven en had seks met haar levenloze lichaam alvorens het dode meisje te dumpen in een waterput.

Plaspauze wordt dood Italiaan

het viaductWaar blijft hij nou? Plassen duurt toch niet zó lang? moet zijn partner gedacht hebben. De 36-jarige Ermes Colautto zette zijn auto voor een plaspauze op een viaduct. Alleen wist hij dit niet.

Het viaduct, in de buurt van Cavolano di Sacile in Italië, bevond zich op negen meter hoogte. Ermes Colautto zette zijn auto langs de kant en stapte de vangrails over. Door de duisternis had hij niet gezien dat hij zich op een viaduct bevond. Het ongeval vond rond drie uur ‘s ochtends plaats.

Bank Vaticaan verdacht van witwaspraktijken

vaticano-city_entranceEttore Gotti Tedeschei, de topman bij de bank van het Vaticaan, wordt verdacht van het organiseren van witwaspraktijken. De Italiaanse politie is een onderzoek gestart en heeft 23 miljoen euro in beslag genomen.

Het onderzoek is in gang gezet na een tip over verdachte transacties tussen de bank van het Vaticaan, die de naam IOR (Istituto per le Opere di Religione) heeft en een Italiaanse bank. Het is de eerste keer dat geld in beslag wordt genomen bij het Instituut voor Religieuze Werken. Begin september werd de IOR door de Bank van Italië geklasseerd als een niet-EU instituut, wiens transacties onderhevig zijn aan speciaal toezicht.

Twee bergbeklimmers omgekomen bij klimongeval in Italië

Photo Ansa.itBij een ongeval op de Italiaanse berg Monviso zijn twee bergbeklimmers om het leven gekomen. Het gaat om een Belgische 46-jarige vrouw van Oegandese afkomst en een Franse vijftiger.

De twee begonnen woensdagochtend aan hun klimtocht aan de noordwestelijke kant. Donderdagavond werden ze terugverwacht, maar ze kwamen niet opdagen. De reddingsdiensten kwamen vrijdagochtend in actie en uiteindelijk werden de lichamen van de bergklimmers gevonden. Het lijkt erop dat een val van tweehonderd meter diep hen fataal werd.

Modderstroom treft dorpje Italiaanse Amalfi-kust (video)

Een modderstroom veroorzaakt door hevige regen, heeft een klein dorpje aan de Amalfi-kist in Italië overspoeld. Tenminste een persoon wordt vermist.

Een van Italië’s populairste en mooiste toeristische regio’s is behoorlijk beschadigd door modderstromen. Het dorpje Atrani, op ongeveer een kilometer afstand van Amalfi, is een populaire bestemming onder toeristen vanuit de hele wereld. Maar de regio heeft een grote schoonmaakklus voor de boeg, nadat een rivier buiten haar oevers trad en een lading modder het dorp instuurde.