De koelkast van Italië-liefhebber Renate

Foto GER LOEFFEN

Foto: Ger Loeffen

Rubriek ‘De koelkast van…’ in De Telegraaf gaat over mensen met een interessant gevulde koelkast. Deze week ging de aandacht uit naar Italië-liefhebber Renate.

Als je een passie voor Italië hebt, is het niet zo vreemd dat je ook veel kookt volgens de principes van dat land. “Eenvoudig, simpel, maar met pure en daarom smaakvolle ingrediënten.” Maar Renate van Boven geeft toe dat het ook is uit efficiëntie: “Ik heb een drukke baan en twee kinderen dus koken moet wat sneller. Dan kom je al gauw uit op de Italiaanse keuken.”

“Ik volg ook een taalcursus en met die club koken we ook regelmatig Italiaans. Mijn lievelingsgerecht is toch wel lasagne, maar dan alleen zo gemaakt dat je proeft dat er aandacht aan is besteed. Daar heb ik alleen tijd voor in het weekeinde, maar ik kan iedereen aanraden om zelf eens twee uur de tomatensaus te laten pruttelen en échte bechamel saus te gebruiken voor tussen het deeg. Geen pakjes en zakjes want die smaken allemaal standaard te zout. Het gebruik van pure ingrediënten en kruiden proef je echt.”

Renate koopt verder veel groente. “Ik woon in een klein dorp dus moet het doen met de buurtsuper. Die heeft toch een beperkte keuze, maar ik klaag niet hoor. Echter ingewikkelde ingrediënten zitten er voor mij niet in. Daarvoor moet ik naar de stad waar ze bijvoorbeeld ook een Turks winkeltje hebben met exotische producten. Gelukkig kan simpel koken ook heel lekker zijn.” Ondanks het drukke huishouden gaat er geen dag voorbij dat er niet zelf wordt gekookt. “Ook al ben ik laat thuis, ik maak altijd nog wel even zelf iets klaar. Ik vind het ook gewoon heel ontspannen om te doen. Sta ik een tomaatje te snijden dan dwalen mijn gedachte heerlijk af.”

Natuurlijk gaat het gezin eens per jaar met vakantie naar Italië. “Waar Nederlanders erom bekend staan met een overvolle caravan met aardappelen en blikgroente te vertrekken, gaan wij met een lege auto. Echter op de terugweg zitten we volgeladen met wijn, kaas, pasta en andere heerlijkheden die hier moeilijk te verkrijgen zijn of veel duurder. Helaas ben ik altijd snel door mijn voorraad heen en duurt het dan nog te lang voordat we weer gaan.”

Lees ook:Pasta con rucola
Lees ook:Pasta van de inktvis
Lees ook:Op vakantie in Toscane en toch thuis eten
Lees ook:Pasta uit Molise
Lees ook:Italiaans tomatenhapje op toast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.