Veel vieze broden in Italiaanse bakkerijen

paneEven een heerlijk brood bemachtigen tijdens je vakantie in Italië? De politie kreeg grote hoeveelheden oud en vervuild brood te pakken tijdens een gezondheidsinspectie voorafgaand aan het nieuwe jaar.

De politie vond dinsdag meer dan 46 tonnen meel, deeg en gebakken producten in bakkerijen door het land. Zo’n 80 zaken werden gesloten wegens overschrijding van de gezondheidsnormen. Daarbij werden er ook bakkers en kruideniers betrapt op het gebruik van vieze en verroeste apparatuur en het bewaren van voedsel op plaatsen waar muizen en insecten makkelijk bij konden komen. Meer dan 257 mensen hebben een boete gekregen en er is 400,000 euro aan brood uit te schappen gehaald.

Coldiretti, de vereniging van agrariërs in Italië, zei dat brood het meest geconsumeerde op zichzelf staande product in Italië blijft. De groep adviseerde de Italiaanse consumenten om de voorkeur te geven aan bakkerijen die door families werden gerund. Zij zorgen namelijk vaak zelf voor de inspecties. Ook drong Coldiretti er bij de overheid op aan om strengere richtlijnen te handhaven. Zo kan lokaal brood worden beschermd en zijn consumenten ervan verzekerd dat het vervaardigd is van Italiaanse bloem.

Life in Italy

Lees ook:Italianen willen alleen échte kerstbomen
Lees ook:Italianen kopen meeste souvenirs in eigen land
Lees ook:Italiaanse politie neemt 160 ton bedorven vis in beslag
Lees ook:Te veel empathie belemmert vrouwen bij onderhandelingen
Lees ook:Italiaanse politie arresteert Bulgaarse vrouwenhandelaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.