Italiaanse politie neemt 160 ton bedorven vis in beslag

De Italiaanse politie heeft tijdens een nationale actie ongeveer 160 ton bedorven of foutief gelabelde zeeproducten zoals vis en mosselen in beslag genomen.

Meer dan 2.000 agenten werden ingezet bij de razzia. Bij de bijna 7.000 controles ontdekten de agenten in verschillende havens en markten onder andere bedorven vis, en diepgevroren vis die als vers werd verkocht, net als zeevruchten en vis uit verboden wateren.

Vertrouwen herstellen

“Met deze actie wilden we eerst en vooral het vertrouwen van de consumenten herstellen”, verklaarde de minister van Landbouw en Visserij Luca Zaia. “Nu zijn de markten veilig en zuiver en kunnen ze verse vis aanbieden”. De controles vonden plaats in veertien regio’s. Vooral in Campanië, Apulië en Le Marche werden grote hoeveelheden in beslag genomen, klonk het verder.

Napels

Bij de controles op de markten en in de havens, vooral in Napels en in de Napolitaanse voorstad Castellamare di Stabia, werden zeven mensen opgepakt. De controle over de vismarkt en de verdeling ligt daar in handen van de Camorra, deelde de politie mee. Daarnaast zijn ook geldstraffen voor een bedrag van 700.000 euro uitgedeeld. In Italië leven ongeveer 50.000 mensen van de visserij.

Bron: Demorgen.be, 30 december 2008

Lees ook:69 mensen opgepakt in strijd tegen Camorra
Lees ook:Italië neemt kinderporno in beslag
Lees ook:Italiaanse politie vindt 500 ton bedorven vis
Lees ook:Belgische politie pakt voorvluchtige Italiaan
Lees ook:Italië neemt kankerkliniek van maffia in beslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.