Te veel empathie belemmert vrouwen bij onderhandelingen

Christina Bombelli (www.europeanpwn.net)En weer een leuk onderzoek uit Italië. En weer gaat het over vrouwen. Dit keer niet over hun g-spot of hun voorkeur voor vrijgezelle mannen, maar over de onderhandelingen waarbij vrouwen zijn betrokken. Uit het onderzoek van Christina Bombelli van de Bocconi School of Management te Milaan blijkt dat vrouwen zichzelf bij het onderhandelen dwarsbomen.

De vrouwen dwarsbomen zichzelf vooral doordat ze teveel empathie hebben tijdens onderhandelingen. Ze leven zich zo sterk in het standpunt in van de onderhandelingspartner dat ze hun kansen ondermijnen om hun zaak binnen te halen.

Op deze manier voeren ze ook geen adequate salarisonderhandelingen, waardoor ze tegen hun zestigste al snel een half miljoen dollar kunnen mislopen, aldus het boek 'Women don't ask. Negotiations and the gender divide' van Linda Babcock en Sara Laschever. Dit boek sluit naadloos aan op het onderzoek van Bombelli.

Volgens de Italiaanse professor moeten vrouwen bij onderhandelingen meer vertrekken van hun sterkten. Ze moeten zich bewust zijn van de optimale uitkomst van de onderhandeling. Dat maakt hun positie alleen maar sterker. Bovendien moeten ze niet bang zijn voor een slechte relatie met de onderhandelingspartner. Ze moeten meer aan zichzelf denken.

Lees ook:Nederlandse man niet sexy, Italiaanse man wel
Lees ook:Schokkende uitspraken Berlusconi tijdens jongerenbijeenkomst (video)
Lees ook:Minder dan één op twee Italiaanse vrouwen werkt
Lees ook:Gebonden vrouw valt op vrijgezel
Lees ook:Italiaanse wetenschappers vinden g-spot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.