In Milaan zie je als het kouder wordt, her en der kraampjes verspreid staan met gepofte kastanjes. Niet gek, want het Italiaanse klimaat leent zich goed voor notenbomen. De tamme kastanje, castagna, voelt zich thuis in de bossen van de Alpen en de Apennijnen. In de herfst worden overal houtvuurtjes aangestoken om kastanjes te roosteren of te poffen. Ook de marrone groeit in Italië.
Marroni hebben een schil vol met stekels en smaken net iets anders dan gewone kastanjes. Ze kosten wat meer en zijn erg geliefd bij de Italianen. Beide kastanjesoorten worden in allerlei gerechten verwerkt. In zoete desserts, als bijgerecht bij wildschotels of bij een groot stuk vlees uit de oven. Van gedroogde kastanjes wordt meel gemaakt dat gebruikt wordt voor gebak en diverse taarten.
Bron: De Smaak van Italië
Lees ook:Fantastico: modern eten van patserige Italiaan
Lees ook:Wat is balsamico eigenlijk?
Lees ook:De perfecte Napolitaanse pizza
Lees ook:Italië op haar best: Alfa 8C Spider
Lees ook:Ansjovis geniet populariteit in Italië