Uitvaartdienst zonder overledene in Italië

FUNERALEEen uitvaartdienst zonder overledene en dat alleen door een pijnlijk misverstand. Het bizarre voorval gebeurde in de San Marinokerk in Bentivoglio, bij Bologna.

Het draaide allemaal om de volgorde: de crematie van de overledene vond plaats vóór de kerkdienst in plaats van erna, zoals de kerkelijke voorschriften voorzien. En een uitvaartdienst zonder lichaam, dat kan dus niet, vindt de kerk. Met als gevolg dat de urn met de as van de overledene, een 70-jarige Hongaarse vluchteling, de kerk niet in mocht. Die bleef, vergezeld van een foto, op een tafeltje buiten voor de kerk staan.

De schok was groot voor de familieleden, dat spreekt voor zich. Ze zijn van mening dat de pastoor hen niet goed heeft voorgelicht. Pastoor don Saul Gardini wijst op de regels en vindt dat de familie zelf niet duidelijk is geweest. Dat er over een maand een mis voor het zielenheil van de Hongaar wordt gehouden, is natuurlijk mosterd na de maaltijd. Het zou de kerk hebben gesierd als ze enige coulance hadden betracht in plaats van star vast te houden aan de regeltjes.

Bron: Italie.nl

Lees ook:Uitvaartondernemers betalen ziekenhuispersoneel voor verse dode
Lees ook:Napolitaanse Kerk tegen afvalberg
Lees ook:Moslims mogen niet in kerken bidden
Lees ook:Air France-KLM breekt gesprekken met vakbonden af
Lees ook:Paus ontvangt premier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.