Moslims mogen niet in kerken bidden

www.pvenews.com)Echt menslievend is het nou ook weer niet, wat de secretaris van de Italiaanse bisschoppenconferentie heeft gezegd. Volgens deze Giuseppe Betori mogen de Rooms-katholieke parochies hun kerken niet openstellen voor het vrijdaggebed van moslims. Voorkomen moet worden dat de kerkgebouwen moskeeën worden, aldus Betori: “Als een kerk aan moslims wordt toevertrouwd als gebedshuis, dan is deze in hun optiek aan de islam gewijd, en mag hij niet meer door anderen worden gebruikt.” 

Maar Betori voegde er wel aan toe dat de parochies gastvrij moeten zijn ten opzichte van de moslims. Met zijn verbod tot vrijdaggebed reageert Betori op een pastoor in een Noord-Italiaans dorp, die elke vrijdag zijn kerk openstelt voor het vrijdaggebed van moslims. Daar moet hij nu mee stoppen.

Lees ook:Italië krijgt eerste vrouwelijke priester
Lees ook:Napolitaanse Kerk tegen afvalberg
Lees ook:Tom Hanks redt bruid
Lees ook:Paus bekeert Italiaanse Hirsi Ali
Lees ook:Tip: Mooier dan de toren van Pisa: Santa Maria della Spina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.