Air France-KLM breekt gesprekken met vakbonden af

www.washingpost.com)Een heftige nieuwe aflevering in de Alitalia-soap. Nadat Air France-KLM de laatste weken vooral moest afwachten, heeft de luchtvaartcombi nu zelf een stap gezet: de directie heeft de gesprekken met de vakbonden afgebroken. De vakbonden gingen niet mee in de plannen van Air France-KLM. Sterker nog, ze kwamen ineens met een overnameplan dat compleet afwijkt van het plan van Air France-KLM. Vervolgens werden ze beleefd naar de deur gewezen.

Of dit nu ook het einde van de overnameplannen van Air France-KLM is, is nog niet bekend. Misschien volgen er later nog onderhandelingen. Of misschien heeft Silvio Berlusconi nog een verrassing in petto. Boze tongen beweren dat de vakbonden expres met nieuwe eisen zijn gekomen, om zo de overname te blokkeren. Ze hopen dat Berlusconi na de verkiezingen nog wel geld wil pompen in het bijna failliete Alitalia. Of misschien vindt hij nog investeerders. Berlusconi is altijd al tegen de overname geweest, vooral omdat het ten koste gaat van werkgelegenheid in Noord-Italie. Voor Air France-KLM zal de rol van de Milanese vluchthaven Malpensa veel kleiner zijn.

Air France-KLM topman was in ieder geval niet te spreken over de werkwijze van de bonden. Zijn bezuinigingsvoorstellen waar de vakbonden tegen zijn, waren bovendien afkomstig van Alitalia zelf. Wat er nu met de Italiaanse luchtvaartmaatschappij gaat gebeuren, is niet bekend. Wat wel duidelijk is, is dat Alitalia-topman Maurizio Prato is afgetreden. De andere bestuursleden komen donderdag bijeen om te vergaderen over de vervolgplannen. Want dat dit zeker niet de laatste aflevering is van deze soap, is wel duidelijk.

Lees ook:Vakbonden negatief over overname Alitalia
Lees ook:Vakbonden willen weer onderhandelen met Air France-KLM
Lees ook:Woensdag weer gesprek over Alitalia
Lees ook:‘Go’ van Italiaanse regering maakt 1 – 1 overnamestrijd Alitalia
Lees ook:Vakbonden en regering komen met nieuw plan Air France-KLM

0 reacties op “Air France-KLM breekt gesprekken met vakbonden af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.