Super Giuseppe Boss ontsnapt via riool

Een van Italiës meest gezochte maffiabazen, Giuseppe Setola van de camorra, heeft als kind zijnde waarschijnlijk vaak Super Mario Bros gespeeld.

Riool

Net zoals Mario in het computerspel Super Mario Bros doet, verdween ook de minder schattig uitziende Setola maandag de riolering in.

Hij ontsnapte op deze manier aan de politie, die hem in zijn schuilplaats in Zuid-Italië kwam arresteren.

Zes moorden

Setola is voor de politie op de loop sinds hij vorige jaar uit huisarrest ontsnapte. Hij is wegens moord tot levenslang veroordeeld en wordt gezien als het brein achter de moord op zes Afrikaanse immigranten in september.

De Afrikanen zouden zich hebben ingelaten met drugshandel en met de moord zou Setola duidelijk hebben willen maken dat de camorra geen concurrentie duldde.

Mooi systeem

Een vijftig man sterk arrestatieteam van de carabinieri deed maandag een inval in Setola’s schuilplaats in Trentola Ducenta bij Caserta.

Het enige wat zij aantroffen was een appartement van vijftig vierkante meter, met een onder een bed en luik verborgen trap naar de riolering.

De carabinieri en duikers volgden het spoor van Setola onder de grond, maar tegen de avond was hij nog niet gevonden. Ook de lijfwacht die met Setola meevluchtte was spoorloos.

De vluchtweg was voorzien van deuren met een vernuftig systeem van sloten dat de achtervolgende politiemannen het nodige oponthoud bezorgde.

Alleen de vrouw van Setola bleef in het appartement achter. Zij werd meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Bron: Trouw, 12 januari 2009

Lees ook:Italië pakt 70 maffialeden op
Lees ook:‘Godmothers’ in opkomst Napolitaanse Camorra
Lees ook:Italiaanse politie krijgt live maffiavoorstelling
Lees ook:Belangrijke Camorra leider opgepakt in Napels
Lees ook:Maffiabaas op Sicilië opgepakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.