Italiaanse politie krijgt live maffiavoorstelling

De Italiaanse politie was live getuige van een maffiavoorstelling van gangster Giuseppe Setola en zijn handlangers.

Een poging van maffiabaas Giuseppe Setola en zijn vier medeplichtigen om twee concurrenten het zwijgen op te leggen, nadat zij hadden geweigerd afpersingsgeld af te dragen, is mislukt. De Italiaanse politie kreeg dankzij een verborgen microfoon onder de wagen van een van de leden een live voorstelling.

Rioolrat

Hierop pakte de politie Setola, die er in eerste instantie in slaagde via het riool te ontsnappen, alsnog op. De maffiabaas ging samen met een ander lid op 12 december op zoek naar twee andere maffialeden die de clan geen afpersgeld hadden overgemaakt.

Napolitaanse achtergrondmuziek

In een van de twee auto’s die op de avond van de aanslag in de buurt van Napels werden gebruikt, was een microfoontje aangebracht, waarmee de hele twintig minuten durende actie is opgenomen. Het unieke document is nu als bewijsstuk toegevoegd aan het arrestatiebevel tegen Setola.

Het begint met een gesprek tussen de gangsterbaas en zijn vier medeplichtigen in Napolitaans dialect. “We moeten ze allebei opruimen! Een beste knal en afgelopen, begrepen?,’’ briest de 38-jarige Setola, bijgenaamd Peppe de Terrorist. Vervolgens stappen ze in de auto’s, met hun wapens onder jassen. Onderweg zingen de killers romantische Napolitaanse volksliedjes en spreken ze kwaad over de twee ‘klootzakken’ die ze van kant zullen maken.

Sempre caffè

“En daarna een lekker bakkie koffie!’’ Maar aangekomen bij de woning van het eerste slachtoffer, Salvatore Orabono, gaat er iets mis. Deze krijgt door dat er iets mis is en houdt de deur stijf gesloten. Het woedende commandoteam begint daarop als een bezetene op de deur en de ramen te schieten en vuurt in totaal 107 kogels af.

Orabono belt een vriend op om te vertellen wat er is gebeurd: “Ik heb het er levend afgebracht, omdat ik in pyjama was en me eerst moest omkleden. Toen keek ik naar buiten en zag Setola met zijn mitrailleur staan!’’ Ook dit gesprek is opgenomen.

Bron: Hnl.be, Algemeen Dagblad, 20 januari 2009

Lees ook:Camorrabaas: Noem me Kitty!
Lees ook:Super Giuseppe Boss ontsnapt via riool
Lees ook:Italië arresteert hoofd maffiaclan
Lees ook:Frankrijk levert maffiabaas uit aan Italië
Lees ook:Italië pakt 70 maffialeden op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.