‘Godmothers’ in opkomst Napolitaanse Camorra

Don Corleone, maak plaats!

Waar is de tijd gebleven waarin de vrouwen van maffiosi mooi, ingetogen en dienstbaar op de achtergrond bewogen en de mannen ondersteunden? Of hebben maffiafilms, behalve ‘Gomorra’, ons altijd genept? Mooie, strak in het pak gestoken mobs met een perfecte haircut en ranke, glimlachende vrouwtjes in sexy jurkjes. Dit beeld doen de ‘Godmothers’ van tegenwoordig teniet.

“Het aantal vrouwen met een leidinggevende rol in de Camorra groeit”, vertelde Gaetano Maruccia, commandant bij de carabinieri in Napels, aan de The Associated Press. Godmothers zijn in opkomst in de rangorde van de Camorra, de Napolitaanse maffia. Nu de staat terrein wint en steeds meer mannelijke maffiosi achter tralies zet, nemen de vrouwen hun rol over. De vrouwen staan bekend onder namen als “Fat Cat” en “Tomboy.”

De Godmothers hebben altijd al een belangrijke rol gespeeld in Camorra families, soms schoten ze al moordend naar de top. Hun smeulende macht dreef hen gewapend en al de straat op. Nu regeren ze hun gezin met ijzeren hand, voeden de kinderen op en koken pasta.

Bron: ABC News, 23 augustus 2009

Lees ook:Steeds meer maffiosi achter tralies
Lees ook:Topmaffiabaas camorra gearresteerd in Spanje
Lees ook:Leider Napolitaanse maffiaclan camorra opgepakt
Lees ook:Beklemmende film over camorra in Cannes
Lees ook:Schrijver: ‘Gomorra heeft mijn leven verwoest’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.