Lamsbout op Sardeense wijze

lamsboutDe temperatuur daalt en de dagen worden korter. Tijd voor een rijkelijk recept. Lamsbout met saffraan en noten uit Sardinië. Aan de slag!

Doe de walnoten, de knoflook, de kruiden en de peterselie in een groentesnijder samen met de helft van de olie. Doe er op het laatste moment wat zout en peper bij en een beetje truffelolie. Wrijf het notenmengsel over de lamsbout en druk het goed in het vlees.

Verwarm de oven voor tot 175˚C. Plaats het vlees in een braadslee en voeg de rest van de olie toe in de bodem van de pan. Plaats de schaal in de oven en braad het vlees 25 minuten. Vermeng intussen de bouillon, de wijn en de saffraan en giet dit in de bodem van de pan. Braad de lamsbout nog 25 minuten, afhankelijk van de oven zal het vlees nog roze zijn van binnen. Je kunt het naar wens nog langer braden natuurlijk.

Als de bovenwarmte te heet wordt en de noten dreigen te verbranden leg er dan een stuk folie overheen. Bedruip het vlees af en toe tijdens het braden met het vocht in de pan. Lekkere combinatie is om gepelde sjalotten naast het vlees in de braadslee mee te koken.

Ingrediënten

1 grote teen knoflook
¼ kopje olijfolie
1 lamsbout van 1 kilo
1 glas droge witte wijn
Zout en peper
¼ liter kippenbouillon
Mespunt saffraan
1 kopje walnoten
Thijm, salie
Een bosje platte peterselie
Een vingerhoed truffelolie

Bron: Dolcevia.com

Lees ook:Italiaanse kip met citroen, knoflook en rozemarijn
Lees ook:Knolselderij op zijn Italiaans
Lees ook:Italiaanse ‘paaseieren’ met pesto
Lees ook:Venetiaanse aardappels
Lees ook:Risotto met saffraan en Parmigiano

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.