Risotto met saffraan en Parmigiano

Risotto alla Milanese

Mm, vaak gegeten! Eenvoudig en lekker: Risotto alla Milanese. Een geliefd gerecht in Lombardije en betrekkelijk eenvoudig te maken. Bereidingsduur: 45 minuten. Nodig onder meer: rijst, boter, ui en witte wijn. Honger gekregen?

Ingrediënten

400 gr risottorijst
100 gr boter
1 ui, gesnipperd
witte wijn
1½ l bouillon
paar draadjes saffraan
100 gr geraspte Parmigiano
zout

Bereiden

Fruit de ui in 50 gr boter.

Voeg de rijst toe tot deze glazig is.

Blus alles af met witte wijn.

Als de wijn volledig is opgenomen begin je, lepel voor lepel, met het toevoegen van de hete bouillon. Wacht telkens totdat de rijstkorrels de vorige lepel hebben opgenomen.

Los de saffraan op in wat water en voeg deze toe.

Roer de rest van de boter en de Parmigiano erdoor en serveer meteen.

Wijntje erbij? Volle droge wijn, Chianti.

Buon appetito!

Bron: Italie.nl, Ricettepercucinare.com

Lees ook:Lamsbout op Sardeense wijze
Lees ook:Italiaanse kastanjesoep met paddenstoelen
Lees ook:Venetiaanse aardappels
Lees ook:Mosselsoep uit Puglia
Lees ook:Italiaanse soep in tijden van herfst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.