Knolselderij op zijn Italiaans

appel_en_knolselderij_saladeSalade van knolselderij en appel. De lelijke groente noemen we het ook wel. Gebruik het eens op een andere manier dan in de erwtensoep.

Knolselderij is erg gezond, rijk aan vitamine C en ijzer, en erg lekker in salades, rauw of geblancheerd. Een recept uit Alto Adige oftewel Zuid Tirol.

Wat heb je nodig voor dit recept?

Voor 4 personen:
250 gram knolselderij
150 gram appel (b.v. granny smith)
50 gram gepelde walnoten
150 gram mayonaise
50 ml zure room
1/2 eetlepel citroensap
Vers gemalen witte peper
zout
Optioneel voor garnering:
wat blaadjes krulandijvie
wat blaadjes veldsla
een stengel bleekselderie
1 eetlepel waterkers
1 hardgekookt ei
1 eetlepel walnoten

Bereiding:
Schil de knolselderij en snij in dunne plakken die je daarna weer in julienne reepjes snijdt. Blancheer de reepjes een paar minuten in kokend water. Laat ze uitlekken en droog ze op keukenpapier.
Schil de appels en snij deze eveneens in julienne reepjes.
Hak de walnoten in grove stukjes.
Vermeng de mayonaise met de zure room, het citroensap en voeg peper en zout naar smaak toe.
Doe direct de reepjes knolselderij en appel in de saus om bruin kleuren te voorkomen.

Tip: Als u bruin kleuren wilt voorkomen voeg dan wat citroensap toe aan een kom water en bewaar de selderij en appel onder water tot u klaar bent om ze te gebruiken. Denk er om om ze goed te laten drogen voordat u ze gaat verwerken.

Opdienen:
Maak op ieder bord een klein torentje van de salade en leg blaadjes krulandijvie en veldsla hier omheen, garneer met de noten, kleine stukjes bleekselderie en waterkers. Leg een of twee plakjes ei bovenop het torentje salade.

Heerlijk als voorgerecht of als bijgerecht bij kip of ander wit vlees.

Bron: Dolcevia.com

Lees ook:Sperziebonen anders: met topping
Lees ook:Makkelijke en indrukwekkende pastasalade
Lees ook:Italiaanse ‘paaseieren’ met pesto
Lees ook:Spaghetti met zwarte peper
Lees ook:Salade Alfonso

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.