Spaghetti met zwarte peper

www.stradadeivinideicastelliromani.com)Voor dit vrijdagmiddagrecept gaan we weer terug naar de heerlijke eenvoud van de Italiaanse keuken.

Het gerecht dat u gaat maken heet officieel 'spaghetti cacio e pepe'. Maar het staat ook wel bekend als 'spaghetti met zwarte peper'. Binnen vijftien minuten bent u helemaal klaar. En dan bedoel ik ook helemaal klaar: 10 minuten om het klaar te maken, en 5 minuten om het op te eten. Want het is zo lekker, dat u er niet langer over doet.

Wat heeft u nodig? Nou, zoals gewoonlijk niet zoveel. En het meeste heeft u waarschijnlijk al thuis: de 300 gram spaghetti, de versgemalen zwarte peper, het zout en de olijfolie. Alleen moet u dan nog 200 gram pecorino kopen.

De bereidingswijze spreekt eigenlijk voor zich: de spaghetti al dente koken in ruim water met zout. De spaghetti afgieten, de geraspte kaas en olijfolie toevoegen, en alles op smaak brengen met zout en veel peper. Even goed mengen en meteen opdienen. En lekker gaan schrokken. Nou ja, dat hoeft niet natuurlijk, maar u kunt het vast niet laten, zo lekker is het.

Bron: smulweb.nl

Lees ook:Pasta con rucola
Lees ook:Pasta uit Molise
Lees ook:Jamie Oliver: spaghetti met ansjovis, rode peper en pangritata
Lees ook:Typisch Venetiaans, de spaghetti vongole
Lees ook:Snel Italiaans: tagliatelle met kaas en zwarte peper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.