Nieuwe Italiaanse chocolade beschermt tegen UV-straling

oxicoaEen donkere chocolade ontwikkeld door een bedrijf dichtbij Turijn bewijst de huid te beschermen tegen UV-straling, volgens een recent onderzoek in Londen.

De chocolade, genaamd Oxicoa, heeft drie keer zoveel van de natuurlijke antioxidante meerwaardige fenolen die te vinden zijn in donkere chocolade. Tien gram hiervan bezit dezelfde hoeveelheid antioxidanten als drie volle glazen bosbessen, twee koppen groene thee of drie kilo watermeloen. Hoe kwam deze chocolade tot stand?

Cacaobonen bevatten grote hoeveelheden meerwaardige fenolen die ook te vinden zijn bij de productie van chocolade, vooral gedurende het gisten. Alleen, hiervan gaat normaliter 70% verloren. De uitvinders van Oxicoa hebben een innovatieve behandeling gevonden die het verlies reduceert tot zo’n 20%.

De onderzoeken over Oxicoa werden uitgevoerd door 30 mensen in Londen van het European Dermatology Center and Cosmetic Science Group, de School of Management Science en de University of the Arts.

Er werden twee groepen van ieder 15 mensen gemaakt waarvan een 20 gram per dag Oxicoa at en de andere groep dezelfde hoeveelheid van normale donkere chocolade. Daarna werden beide groepen blootgesteld aan dezelfde hoeveelheid UV-straling.

Na 12 weken hadden de mensen die normale donkere chocolade hadden gegeten twee keer zoveel bultjes op hun huid.

Life in Italy

Lees ook:Nutella vreest voor bestaan
Lees ook:Het ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ gevoel in Perugia
Lees ook:St.Mark ‘s Bell toren Venetië binnenkort van chocolade
Lees ook:Gezond en gelukkig met pure chocolade
Lees ook:Politie Rome vindt cocaïne in whiskey, oesters en kaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.