Gezond en gelukkig met pure chocolade

Chocoladeland

Italië is naast pastaland ook wel chocoladeland. Pure chocolade met een immens hoog cacaogehalte is niet moeilijk te vinden in de supermarkten. De repen gaan tot wel 99%, maar meestal worden deze gebruikt voor desserts.

Geluksstofje

Toch zou dit gehalte het beste zijn voor chocoladeliefhebbers. Niet alleen voor de lijn, maar ook voor de gezondheid: Een lage bloeddruk, verbeterde hersenfuncties en de aanmaak van serotine (het geluksstofje) door de polyfenolen die pure chocolade bevat. Zelfs mensen met ME, het Chronische Vermoeidheidsyndroom, schijnen er baat bij te hebben.

Dus iedere dag een stukje puur. Niet veel meer, anders zorgt het weer voor extra tochtjes naar tandarts en weegschaal.

Buon appetito!

Lees ook:Pure Italiaanse chocolade is niet meer
Lees ook:St.Mark ‘s Bell toren Venetië binnenkort van chocolade
Lees ook:Politie Rome vindt cocaïne in whiskey, oesters en kaas
Lees ook:Nieuwe Italiaanse chocolade beschermt tegen UV-straling
Lees ook:Het ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ gevoel in Perugia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.