St.Mark ‘s Bell toren Venetië binnenkort van chocolade

Piazza San Marco con campanile e la basilica marciana sullo sfonEen Italiaanse banketbakker wil volgende maand in het Guinness Book of Records komen door de 8-meter hoge St.Mark ‘s Bell-toren in Venetië na te maken van chocolade.

Mirco Della Vecchia heeft het zo gepland dat hij zijn schaalmodel van 8,000 kg tijdens het ‘Chocolating the Dolomites’ evenement kan presenteren, dat plaatsvindt in het vakantieoord in de bergen van Auronzo di Cadore van 5 tot 7 maart. Het record voor het hoogste bouwwerk van chocolade staat momenteel op naam van een Belg.

Om zijn toren te kunnen bouwen zal Della Vecchia meer dan acht tonnen pure ‘Calceta’ chocolade gebruiken uit de gelijknamige stad in Ecuador. De chocolade wordt gemixt met een speciale blender die op 16 februari in Auronzo di Cadore zal arriveren.

Een 8-meter hoge mal van de toren is al gemaakt en heeft aan de grond een breedte van 1.2 meter. Eenmaal in de mal gegoten, zal de chocolade enkele dagen gaan harden. Nadat de mal is verwijderd, gaan Della Vecchia en een team van helpers de chocolade sculpturen om zo een exacte kopie van de toren te verkrijgen.

Della Vecchia is geen leek op dit gebied en heeft al drie records op zijn naam staan, allen betrekking hebbend op bouwwerken vervaardigd van chocolade.

Bron: Ansa.it

Lees ook:Tip: de scheve torens van Bologna
Lees ook:Tip: Mooier dan de toren van Pisa: Santa Maria della Spina
Lees ook:Tip: La Lanterna in Genua
Lees ook:Venetië kampt met zwaarste overstromingen dit jaar
Lees ook:Bologna, de culinaire hoofdstad van Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.