Courgette anders

Zucchine alla Scapece

Gourgette, zucchina, kun je op veel manieren bereiden. Een manier die in Italië veel wordt toegepast resulteert in smakelijke Zucchine alla Scapece.

Ingrediënten

2 courgettes

3 el olie (voor het bakken)

5 blaadjes mint

5 blaadjes basilicum

3 tenen knoflook

100 ml aceto balsamico

1 Spaanse peper

1 tl zout

Bereiden

Verhit de grilplaat op hoog vermogen.

Was de courgette en snijd schuin in plakken.

Smeer de gril in met een dun laagje olie. Gril de plakjes op de grilplaat tot ze een mooi ruitje hebben.

Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadlijsten en hak het vruchtvlees zeer fijn.

Was de mint en basilicum, hak ze fijn.

Pel en halveer de knoflooktenen.

Meng alle ingrediënten en laat het mengsel marineren.

Verwijder voor het serveren de tenen knoflook.

Buon appetito!

Bron: Het Kookcollege

Lees ook:Italiaans tomatenhapje op toast
Lees ook:Italiaanse kip met citroen, knoflook en rozemarijn
Lees ook:Pastachocolade
Lees ook:Jamie Oliver: spaghetti met ansjovis, rode peper en pangritata
Lees ook:Mosselsoep uit Puglia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.