Pastachocolade

Pappardelle al cioccolatoPappardelle al cioccolato. Het gebruik van cacao en chocolade in dit recept geven het een enigszins Zuid-Amerikaans accent.

De samenstelling van de ingrediënten en de hoeveelheid die je wil gebruiken wordt naar eigen smaak ingevuld. Een beetje experimenteren met de saus voor dit gerecht wordt dus aanbevolen. Zo maak je het:

Bak de knoflook en de gesnipperde Spaanse peper in de olie en voeg het hertenvlees toe, bak totdat de stukjes vlees rondom wat bruin worden. Er wordt in dit recept gebruik gemaakt van hertenvlees, maar dat is bij ons niet altijd te krijgen. Probeer het eens met haas of wildzwijn.

Voeg alle andere ingrediënten toe en laat 5 uur sudderen of tot het vlees gaar is.

Maak intussen een pastadeeg van de bloem, de eieren en de cacao en snij repen van een breedte van ongeveer 1 1/2 cm. Kook de Pappardelle vlak voor het opdienen in gezouten water.

Controleer en roer de saus regelmatig om droog koken of aanbakken te voorkomen. Verwijder het laurierblad en serveer de saus over de gekookte Papardelle.

Bron: Dolcevia.com

Lees ook:Hartige crêpes uit Italië
Lees ook:Knolselderij op zijn Italiaans
Lees ook:Italiaanse ‘paaseieren’ met pesto
Lees ook:Lamsbout op Sardeense wijze
Lees ook:Nutella-land wijdt kookboek aan verslaving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.