Berlusconi houdt Alitalia in de lucht

www.tiscali.nl/)De twee voornaamste nieuwsfeiten van de afgelopen weken zijn nu echt bij elkaar gekomen: de verkiezingen en Alitalia. De verkiezingswinst van Silvio Berlusconi heeft grote gevolgen voor de Italiaanse luchtvaartmaatschappij. De aankomende premier heeft al beloofd dat hij Alitalia in de lucht wil houden. Hij voegde hieraan toe dat er tientallen Italiaanse bedrijven klaar staan om te investeren in Alitalia. Dat lijkt slecht nieuws voor Air France-KLM, dat al een poos probeert de Italiaanse maatschappij over te nemen.

Op zich is het standpunt van Berlusconi niet verrassend. Hij heeft al meerdere malen gezegd tegen de overname door de Frans-Nederlandse combi te zijn. En in zijn eerste optreden na zijn verkiezingstriomf heeft hij meteen gezegd snel de verkoop van Alitalia op te zullen pakken.

Dat moet inderdaad heel snel. Volgens analisten zal het hooguit nog maar een paar maanden duren voordat het bedrijf echt failliet is. De vakbonden hopen nu dat de nieuwe regering krediet verleent aan Alitalia tot er een nieuwe geldschieter is. Met Berlusconi aan het roer is de kans groot dat dat gebeurt.

Lees ook:Regering wil Alitalia snel kwijt
Lees ook:3 miljoen verlies per dag voor Alitalia
Lees ook:Air France-KLM toch weer in gesprek met Alitalia?
Lees ook:Air France-KLM trekt overnamebod in
Lees ook:Alitalia heeft nog maar geld voor één maand

0 reacties op “Berlusconi houdt Alitalia in de lucht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.