3 miljoen verlies per dag voor Alitalia

www.tropicalisland.de/)Silvio Berlusconi moet nu toch echt haast maken met zijn belofte om Italiaanse investeerders samen te brengen voor een overname van Alitalia. De Italiaanse luchtvaartmaatschappij lijdt nu maar liefst een dagelijks verlies van 3 miljoen. Dat was in januari tot en met maart van dit jaar nog ‘maar’  2 miljoen per dag. Maar de lagere inkomsten en de hogere brandstofprijzen hebben Alitalia geen goed gedaan.

De bank Intesa Sanpaolo – die advies geeft over de heropstart bij de verkoop – is al met het bestuur van Alitalia om de tafel gezeten om huidige financiële situatie te bespreken. De luchtvaartmaatschappij kan nog even vooruit door de lening van 300 miljoen van de Italiaanse regering. Maar zo gaat het natuurlijk wel erg snel.

Lees ook:Regering wil Alitalia snel kwijt
Lees ook:Berlusconi geeft Air-France-KLM beetje hoop
Lees ook:Financiert Italiaanse bank tegenbod Alitalia?
Lees ook:Alleen investering in Alitalia bij goed plan
Lees ook:Lening voor Alitalia voor overname door Aeroflot?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.