Air France-KLM trekt overnamebod in

news.bbc.co.uk)Je kon er op wachten: Air France-KLM die het overnamebod op Alitalia ingetrokken heeft. Nu de verkiezingen inderdaad zijn uitgelopen op winst voor Silvio Berlusconi, zagen de keuzeheren van de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij weinig heil in de overname. Die vakbonden met die vreemde eisen, waren al erg genoeg. En dan nog zo'n premier die er meerdere malen voor gepleit heeft dat Alitalia overgenomen moet worden door Italiaanse investeerders. Met zo'n premier is de kans op overnamesucces klein. En kun je je inderdaad beter terugtrekken. Officieel omdat "de voorwaarden die een bod mogelijk maken niet vervuld zijn."

Hoewel de vakbonden en Berlusconi dat wellicht niet realiseren, is het terugtrekken van Air France-KLM heel slecht nieuws voor Alitalia. De luchtvaartmaatschappij is bijna bankroet. Nu kan de regering wel zeggen dat de luchtvaartmaatschappij flink wat mag lenen, maar het is nog maar de vraag of de Europese commissie daarmee akkoord gaat. En het valt nog maar te bezien of Alitalia het dan wel gaat redden. De Italiaanse investeerders hebben zich nog niet gemeld. En of Aeroflot een serieuze overnamepartner is, valt nog maar te bezien.

Lees ook:Vakbond prefereert bankroet Alitalia boven plannen Air France-KLM
Lees ook:Berlusconi geeft Air-France-KLM beetje hoop
Lees ook:Vakbonden willen weer onderhandelen met Air France-KLM
Lees ook:Air France-KLM breekt gesprekken met vakbonden af
Lees ook:Banenplan van vrijdag moet overname Alitalia redden

0 reacties op “Air France-KLM trekt overnamebod in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.