Nog meer succes voor Berlusconi

pic.viveresenigallia.it/)De verkiezingen van afgelopen zondag en maandag zijn nog succesvoller geworden voor Silvio Berlusconi. Zijn rechtse alliantie blijkt ook nog twee regionale verkiezingen te hebben gewonnen, zo werd vandaag bekend gemaakt. In de regio Sicilië behaalde het kamp van Berlusconi maar liefst 65,3% van de stemmen. In Friuli Venezia Giulia won de rechtse kandidaat 53,8%. Overigens wonnen de rechtse partijen niet in Rome. Daar won de linkse kandidaat Francesco Rutelli. Hij behaalde 45,8% van de stemmen, meer dan 5% meer dan zijn rechtse tegenstander. Door dit resultaat wordt Rutelli voor de 3e keer burgemeester van Rome.

Lees ook:Ruzie over het stembiljet
Lees ook:Veltroni feliciteert Berlusconi
Lees ook:Complete verkiezingschaos in Italië
Lees ook:Berlusconi wint ruim dankzij Lega Nord
Lees ook:Franceschini nieuwe oppositieleider Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.