Steeds meer maffiosi achter tralies

Het gaat goed met de jacht op maffiosi. Steeds meer leden verdwijnen achter de tralies. Zaterdag arresteerde de Italiaanse politie een van de gevaarlijkste voortvluchtigen van het land.

De 61-jarige Carmelo Barbaro was lid van de beruchte maffiabende ‘Ndrangheta’. Hij stond op de lijst van de dertig gevaarlijkste voortvluchtigen van Italië. Barbaro werd al sinds 2001 gezocht. Hij is veroordeeld tot 22 jaar celstraf voor onder meer moord.

De topcrimineel speelde een belangrijke rol binnen de Stefano-clan op het schiereiland Calabrië. Vorige maand werd de leider van de clan, Paolo Rosario De Stefano in de kraag gevat. Een conflict tussen zijn clan en een rivaliserende maffiafamilie kostte in de jaren tachtig aan honderden mensen het leven.

De ‘Ndrangheta’ is de maffia van Calabrië. De organisatie heeft een geschatte omzet van 45 miljard euro per jaar door drugshandel, afpersingen en het verstrekken van leningen met woekerrentes. Zij is, naast de Cosa Nostra in Sicilië en de Camorra in en rond Napels, een van de beruchtste takken van de georganiseerde misdaad in Italië.

Bron: BN DeStem

Lees ook:Leider van maffia in Napels opgepakt
Lees ook:Hoge baas ‘Ndrangheta opgepakt
Lees ook:Grote demonstratie tegen Napolitaanse maffia
Lees ook:Twee maffia-clans in Zuid-Italië krijgen klappen
Lees ook:Historische Calabrische maffiabaas overlijdt in cel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.