Twee maffia-clans in Zuid-Italië krijgen klappen

mafia-azzerato-clan-cappello-di-catania-in-manette-carusoItaliaanse speciale politie-eenheden hebben dinsdag in de ochtenduren tientallen leden van de maffia-clans op Sicilië en in Calabrië gearresteerd.

Bij Catania aan de Siciliaanse oostkust pakte de politie 32 leden van de Cintorino-clan op en legden beslag op immobiliën en voertuigen ter waarde van miljoenen euro’s. De Cintorino-clan wordt er vooral van beschuldigd de uitgebreide drugshandel tussen Sicilië, Spanje en Colombia te hebben georganiseerd.

In Rosarno in Calabrië arresteerden de carabinieri 17 leden van de Bellocco-familie van de Calabrese maffia, de ‘Ndrangheta. De autoriteiten namen bezittingen in beslag ter waarde van miljoenen euro’s; vooral winkels en supermarkten die werden uitgebaat door stromannen van de Bellocco-familie.

Deze actie had niets te maken met de vermoedelijke verwikkeling van de maffia in de jongste opstand van illegale immigranten in de Calabrese stad, die niet wilden betalen voor beschermingsgeld. (Knack.be)

Lees ook:Leden Casalesi-clan opgepakt in Italië
Lees ook:Tientallen maffiosi opgepakt in Italië
Lees ook:Grootste antimaffia-operatie Italiaanse geschiedenis
Lees ook:Grote anti-maffia actie in Italië
Lees ook:Steeds meer maffiosi achter tralies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.