Hartige crêpes uit Italië

Crêpes met courgette vulling en yoghurtsausEen recept van Dolcevia: Hartige gevulde pannekoekjes uit Alto Adige. Mooi geserveerd op een feestelijke tafel als voorgerecht of als bijgerecht bij een lekker stukje vlees.

Zo bereid je het:
Rasp 5 courgettes en snij de zesde in flinterdunne plakjes. Was de bloemblaadjes en leg ze te drogen. Smelt de boter maar laat ze niet te warm worden. Meng de bloem, de melk, de eieren en de gesmolten boter in een schaal en klop tot een klontvrij beslag. Laat het beslag een uur rusten.

De saus:
Vermeng de yoghurt met het citroensap, een vingerhoed olie, zout en peper en de gehakte kruiden.

Voor de vulling:
Sauteer de geraspte courgettes met de gehakte bosui lichtjes in een beetje olie. Voeg zout, peper, oregano en nootmuskaat toe naar smaak.

Opdienen:
Bak de pannenkoekjes van het beslag. Leg de bloemblaadjes op een bord, leg de pannenkoek open op het bord op de bloemblaadjes en schep de gesauteerde courgettes met wat saus op de pannenkoek. Vouw de pannenkoek terug in garneer met een aantal plakjes van de gesneden courgettes. Herhaal dit voor 4 borden. Serveer met het restant van de saus.

Buon appetito!

Bron: Dolcevia.com

Lees ook:Een Italiaanse salade met courgettes
Lees ook:Courgette anders
Lees ook:Mosselsoep uit Puglia
Lees ook:Sperziebonen anders: met topping
Lees ook:Lekker in de winter: Malfatti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.