Italiaanse wijn met een persoonlijk keurmerk

WijnwagentjeWijnWagentje

Een online wijnwinkel met een uniek concept. Wanneer je een bestelling doet bij WijnWagentje, krijg je wijn met een persoonlijk keurmerk. De twee heren achter deze bijzondere wijnwinkel wonen allebei (parttime) in Italië. Hun smaakpapillen zijn dus inmiddels zodanig ontwikkeld dat je gegarandeerd de lekkerste Italiaanse wijnen krijgt thuisbezorgd. WijnWagentje verkoopt namelijk de wijnen die zij zelf lekker vinden. Het begon allemaal met een vriendendienst.

Negroamaro“Die is lekker! Kun je voor mij niet een flesje meenemen?” Wicher van den Bosch en Daan Degen brachten voorheen alleen kleinschalig wijnen over uit Italië, voor vrienden en familie. En zo werd een flesje een doosje, een doosje een pallet en een vriendendienst WijnWagentje. Op vrijdag 13 november 2009 werd op smaakvolle wijze de wijnwinkel geopend. Vanaf nu kunnen liefhebbers uit heel Nederland genieten van deze heerlijke Italiaanse wijnen!

Het keurmerk

De meeste wijnen uit de webwinkel worden eerst voorgeselecteerd door het Istituto Enologico Italiano. Dit instituut is in 1968 opgericht door een groep Italiaanse wijnexperts, met het doel de wereld kennis te laten maken met goede Italiaanse wijnen. Zij controleren de producenten en het rijpingsproces. En uit de Pinot Grigiovoorselectie die het Istituto Enologico Italiano maakt voor WijnWagentje, kiezen Wicher en Daan gewoon de wijnen die zij zelf het lekkerste vinden!

Daarnaast bezoeken de heren van WijnWagentje natuurlijk regelmatig wijnbeurzen en wijnboeren. Zo ontdekken zij ook zélf een lekkere nieuwe wijn. Dat alleen de beste wijnen mogen toetreden tot WijnWagentje blijkt wel uit het feit dat er tot voor kort nog geen witte wijn beschikbaar was. Gewoon omdat Wicher en Daan er nog geen waren tegengekomen die lekker én leuk geprijsd genoeg was. Gelukkig vonden zij er onlangs één, de Pinot Grigio.

ProseccoWijnWagentje verkoopt alleen Italiaanse wijn. Wicher en Daan wonen immers allebei (parttime) in Italië. Maar wie weet wat de toekomst brengt. Wicher is op dit moment veel in Griekenland en heeft ontdekt dat ze daar ook heel lekkere wijnen produceren…

Tips

Bij WijnWagentje kun je ook een proefpakket bestellen. Een doos met zes verschillende Italiaanse rode wijnen, waarop je tijdelijk ook nog eens vijf euro korting krijgt. En hier volgt ook alvast een kersttip van de heren: prosecco bij het toetje. Voor een extra feestelijk tintje. Italianen zweren erbij!

Ga dus snel naar de website en blijf op de hoogte via Twitter.

Cin cin!

Lees ook:Win een doos prosecco bij WijnWagentje.nl!
Lees ook:Italiaanse wijnen goed beoordeeld in WijnWebWinkelgids
Lees ook:Nieuwkomer WijnWagentje.nl hoog in wijnwebwinkel top 10
Lees ook:Bekroonde rosé bij WijnWagentje.nl
Lees ook:Afritsbroeken, witte sokken en ontblote bovenlijven

0 reacties op “Italiaanse wijn met een persoonlijk keurmerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.