Italiaanse soep in tijden van herfst

olio_tartufCrema di funghi

Misschien wat vroeg, maar de temperatuur néémt af. Frisse salades maken langzaamaan plaats voor soepen. Wat dacht je bijvoorbeeld van champignonsoep op Italiaanse wijze met een vleugje truffel? Schrik niet, je hebt er geen echte truffels voor nodig. Wat dan wel?

Ingrediënten

Voor 4 – 6 personen
1 ½ liter verse groenten- of kippenbouillon
250 gram champignons
Verse thijm
½ gesnipperde ui
½ theelepel truffelolie

Bereidingswijze

Snij de champignons in grote stukken, houd er twee of vier achter, afhankelijk van de maat. Doe de champignons in de bouillon en kook 15 minuten. Laat het geheel een beetje afkoelen en schep daarna de champignons uit de bouillon en doe ze in de blender, doe er een kopje van de warme bouillon bij en pureer de champignons, doe er nog wat bouillon bij als de massa te dik is.

Schenk de champigonmassa terug in de bouillon. Voeg er de thijm en de truffelolie aan toe en laat de soep nu niet meer aan de kook komen. Snijd intussen de achtergehouden champignons in kleine stukjes en fruit deze samen met de ui tot de uitjes goudbruin zijn. Schep de soep in de borden, strooi het mengsel over de soep en voeg naar smaak een scheutje creme fraiche toe.

Buon appetito!

Bron: Dolcevia.com

Lees ook:Italiaanse kastanjesoep met paddenstoelen
Lees ook:Mosselsoep uit Puglia
Lees ook:Lamsbout op Sardeense wijze
Lees ook:Italiaanse kip met citroen, knoflook en rozemarijn
Lees ook:Zoete Zabaione met Marsala

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.