Gratis verblijf tegen olijfplukken

olivesIn het najaar een weekje de handen uit je mouwen steken in Zuid-Italië? Liefhebbers van de natuur en lekker eten kunnen nu op een bijzondere manier hun culinaire hart ophalen in de provincie Basilicata.

De kosten van ontbijt, pranzo (lunch) en cena (diner) zijn voor rekening van de eigenaar van de ‘olivetto’, de olijfgaard. Maar overdag moet je wel helpen de olijven te oogsten. De boeren met een ‘olivetto’ (olijfgaard) in Zuid-Italië luiden de noodklok. Hun streek ontvolkt steeds meer – jongelui trekken naar de grote steden – terwijl de olijfgaarden ieder jaar hun overheerlijke vruchten blijven produceren. Alleen komen de boeren nu handjes tekort om deze olijven te oogsten. Lees verder in De Telegraaf.

Lees ook:Kom naar Italië, kost en inwoning gegarandeerd!
Lees ook:Franse boeren houden Italiaanse vrachtwagens tegen
Lees ook:Truck moet Amerikaanse toeristen naar Italië lokken
Lees ook:Bijzondere Italiaanse vijgen
Lees ook:Italiaanse pater brengt Hitlergroet

2 reacties op “Gratis verblijf tegen olijfplukken

  1. bakker bik

    @Jenny Theirlynck. Het hele plaatsje is niet te vinden met Google earth of zou het weer een komkommerbericht van de Telegraaf zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.