Een Toscaanse familie

De Toscaanse levensonderzoeker Serenella Leoni woont al jaren in het eveneens zonnige Californië. Op Examiner.com vertelt ze hoe je creativiteit, dromen en passies kunt herontdekken en hoe je je leven kunt verbeteren met de levendige Toscaanse manier van leven, die sensueel is en het moment koestert.

Lessen uit Toscane – De familie, het fundament van het Toscaanse leven

Natuurlijk is la famiglia het fundament van het Toscaanse leven. Vrouwen zijn vaak werkzaam (met gelijke betaling voor gelijk werk), maar zijn nog steeds de spil in het runnen van het huishouden. Voor dezelfde familie is het gebruikelijk om door vele generaties heen een bedrijf te bezitten.

Familieleden zorgen voor en ondersteunen elkaar en steken regelmatig hun neus in elkaars zaken. De ouderen worden gerespecteerd en verzorgd. Kinderen worden geadoreerd, overbeschermd en verwend, vaak tot in hun volwassen leeftijd. Emoties gaan diep maar rijzen snel op naar de oppervlakte waar ze tot uiting komen.

Schreeuwende uitbarstingen zijn aan de orde van de dag maar verdwijnen zo snel als ze verschijnen. Iedereen wordt verbonden tijdens maaltijden om te genieten van moeders uiting van liefde: zorgvuldig bereid voedsel (doorgaans vergezeld van plaatselijke wijn). De levendige conversatie (verschillende, gelijktijdige conversaties met hoog volume) is altijd aanwezig. Prachtig om daar een onderdeel van te zijn.

Gasten van de familie (en sommige gelukkige toeristen) worden behandeld als geadopteerde Toscanen en ervaren onvergelijkelijke gastvrijheid. Je wordt verwend, verzorgd, bediend, blootgesteld aan alle plaatselijke gebieden en gastronomische zaligheden, begeleid naar restaurants en je krijgt eten toegestopt voor een heel weeshuis. Gelukkig is het een Italiaanse gewoonte om zeer lange wandelingen te maken na de maaltijd…

Bron: Examiner.com

Lees ook:De Toscaanse levenswijze
Lees ook:Ga in Italië nooit in de rij staan
Lees ook:Sexy Italiaans voor Valentijnsdag
Lees ook:Een koekje bij de wijn
Lees ook:Onmisbaarheden in een Italiaanse keuken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.