Meer sneeuw Italiaanse Alpen!

skienTijd om een zon- of cultuurvakantie in Italië los te laten en je ski spullen te pakken. Zondag en maandag wordt er namelijk veel sneeuw verwacht in de Italiaanse Alpen!

In het weekeinde trekt een actieve depressie via het Kanaal langs de Hollandse kust noordoostwaarts. Naast mogelijk storm door deze kanaalrat in ons landje, zorgt het ook voor veel wind in Frankrijk en wat Föhn aan de noordzijde van de Alpen. Daarbij loopt de vorstgrens tijdelijk naar maximaal 2300 meter op. Tegelijkertijd begint vochtige, maar niet al te warme lucht, tegen de zuidkant van de Alpen op te trekken!

Zondagavond zal er boven de 2000 meter sneeuw vallen in een deel van de Italiaanse Alpen. Dat sneeuwen blijft maandag stevig doorgaan en overlast behoort tot de mogelijkheden. Enerzijds door sneeuw boven 2000 meter en later 1800 meter in het oosten van de Italiaanse Alpen tot rond 1000 meter in de westelijke gebieden en anderzijds door overvloedige regen onder die vorstgrens. Die vorstgrens kan volgens dezelfde gradiënt (van oost naar west), nog enkele honderden meters zakken, dit onder voortdurend zware sneeuwval.

De eerder voor zaterdag verwachte sneeuw gaat alleen het zuidoostelijke gebied bereiken. Op zondagmiddag begint de neerslag weer te vallen en de intensiteit zal toenemen en het neerslaggebied uitbreiden over het hele Italiaanse Alpengebied. Zondag nnacht en maandag zet de sneeuw stevig door en dan sneeuw boven 2000 meter en later 1800 meter in het oosten van de Italiaanse Alpen en tot rond 1000 meter in de westelijke gebieden. Met tientallen centimeters tot ruim een halve meter sneeuwaangroei moet gerekend worden! Dinsdag begint de neerlag te minderen en begint het naar het noorden weg te trekken.

Bron: Snowplaza.nl

Lees ook:Italië op maandag: de harde realiteit
Lees ook:Alpinisten verongelukt in Italiaanse Alpen
Lees ook:Fikse neerslag Noord-Italië deze week
Lees ook:Tip: het mooiste bergdorpje van Italië
Lees ook:Vier doden bij lawines Noord-Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.