Vier doden bij lawines Noord-Italië

Alcuni soccorritori al lavoro sul Gran Sasso dopo la slavinaMinstens vier mensen zijn dit weekeinde in Noord-Italië bij lawines om het leven gekomen, meldde het Italiaanse persagentschap Ansa zondag.

Neerstortende sneeuwmassa’s verrasten zondagochtend twee Italianen op de Cimon di Palentina in de Venetiaanse Alpen: een man overleed, de andere werd in kritieke toestand per helikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Eveneens zondag werd aan het Gardameer het dode lichaam van een 17-jarige gevonden. De jongeman werd zaterdag met twee vrienden verrast door een lawine tijdens de afdaling van de Monte Baldo. Een van de jonge skiërs werd zaterdag al dood aangetroffen, de derde kon ondanks verwondingen de hulpdiensten verwittigen.

Meer noordelijk in de Alpen, bij Lecco, werd zondag het lijk van een 50-jarige gevonden, die sinds zaterdag vermist was.

Noord-Italië gaat sinds een week gebukt onder een koudefront met temperaturen ver beneden het vriespunt en veel sneeuwval. Maar ook in de Abruzzen, in het centrum van Italië, heerst lawinegevaar. (De Standaard Online)

Lees ook:Zeven doden bij sneeuwlawines Noord-Italië
Lees ook:Alpinisten verongelukt in Italiaanse Alpen
Lees ook:Vermoorde vrouw aangetroffen voor villa George Clooney
Lees ook:Italiaanse politie vindt Duitse ouders
Lees ook:Yoga-reizen naar Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.