Een geval van kanker per Napolitaanse familie (video)

naples-rubbish

Elke familie in Napels telt minstens een geval van kanker. Met dank aan de Camorra die illegaal giftig afval dumpt in achtertuinen. Maar de Napolitaanse maffia maakt het weer goed met de ‘Neomelodici concerten’.

Onlangs begaf VBS.TV, een online broadcast network, zich naar Napels, de hoofdstad van het Zuid-Italiaanse Campania. Hier maakten journalisten documentaires over de Camorra, het meest machtige maar minst begrepen Italiaanse criminele syndicaat. Een van de onderwerpen hierin ging over het illegaal dumpen van giftig afval. VBS.TV bezocht huizenblokken waarvan elke familie zei tenminste een geval van kanker te hebben. Vreemd genoeg wezen slechts weinigen de Camorra als schuldige aan.

Nog vreemder was dat de journalisten van VBS.TV de avonden doorbrachten op stadspleinen waar vieringen plaatsvonden die waren gesponsord door de Camorra. Hier troffen de journalisten weer dezelfde families aan die zij eerder spraken over het giftige afval. De Napolitaanse criminele organisatie dumpt dus giftig afval in hun achtertuinen en verzorgt vervolgens weer popconcerten in hun voortuinen: de Neomelodici concerten, jonge Napolitaanse zangers die hun weg uit de ghetto proberen te zingen. Leuk goedmakertje.

De familie Gerlando is een goed voorbeeld (zie video). VBS.TV sprak de schapenhoeders Patrizia en Mario Gerlando thuis op het platteland van Campania. De Gerlando’s moesten gedwongen hun huis verlaten in het stadje Acerra, nabij Napels, omdat hun schapen stierven aan het hoge dioxine-gehalte in de weilanden waar zij graasden. Ondanks dat zij het voorbeeld bij uitstek waren, zeiden Mario en Patrizia zodra de camera’s waren ingepakt, dat de Camorra er niets mee te maken had. Nee, er was volgens hen iemand nodig als Silvio Berlusconi om de situatie te oplossen. Misschien omdat de premier toch al banden onderhoudt met de maffia?

Bekijk de volledige documentaire op VBS.TV.

Lees ook:Definitief levenslang voor camorra-bazen
Lees ook:Berlusconi belooft einde afvalcrisis Napels
Lees ook:Topmaffiabaas camorra gearresteerd in Spanje
Lees ook:Staatssecretaris en militaire zones tegen afvalprobleem
Lees ook:Belangrijke Camorra leider opgepakt in Napels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.