Definitief levenslang voor camorra-bazen

http://www.repubblica.it)In Napels zijn zestien maffiabazen definitief veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Het hof van beroep in Napels bevestigde de vonnissen in het grootste maffiaproces sinds 20 jaar. Al in 2005 waren de camorra-leden veroordeeld voor moord, drugshandel, bedrog en lidmaatschap van een criminele vereniging. De zestien mannen behoren tot de Casalesi, de machtigste en gewelddadigste van de camorra-clans. De praktijk van deze familie is beschreven door de journalist Roberto Saviano. De verfilming van dit boek viel in de prijzen tijdens het Filmfestival van Cannes.

Lees ook:Beklemmende film over camorra in Cannes
Lees ook:Grootste antimaffia-operatie Italiaanse geschiedenis
Lees ook:Ook vrouwelijke journaliste op dodenlijst camorra
Lees ook:Belangrijke leider Camorra opgepakt
Lees ook:Leider van maffia in Napels opgepakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.