Italië heeft duurste condooms ter wereld

preservativiVeilig vrijen kost in Italië meer dan waar ook ter wereld. Dit blijkt uit een vergelijking van condoomprijzen die vrijdag werd gepubliceerd in de Londense editie van de gratis krant Metro.

Italianen betalen gemiddeld 14 euro voor een pakje condooms met tien Durex condooms. Dat is meer dan twee keer zo duur dan het gemiddelde in de Europese Unie. De condoomprijs in Ierland kwam op een tweede plaats met tien euro per pakje, gevolgd door Duitsland waar condooms gemiddeld negen euro per pakje kosten.

Al is het leven in Engeland duurder dan in de meeste andere Europese landen, de condoomprijs is hier gemiddeld zes tot zeven goedkoper dan in Italië. Volgens het onderzoek kunnen de inwoners van Mumbai het goedkoopste aan condooms komen. Hier kosten ze minder dan 1,50 per pakje condooms van tien. De prijsindex van het voorbehoedmiddel werd uitgezocht door de Zweedse consumentenwaakhond Pricerunner voor World AIDS Day op 1 december.

De hoge condoomprijs in Italië gecombineerd met de opvattingen van het Vaticaan zijn weinig stimulerend voor veilige seks. Deze zei eerder dat huwelijkse trouw, onthouding en zedelijkheid de enige manieren zijn om de verspreiding van AIDS te stoppen. Dit staat haaks op de Italiaanse flirtcultuur. Het Vaticaan zou beter het condoomgebruik kunnen stimuleren en de prijs laten dalen.

Life in Italy

Lees ook:Paus vindt condooms geen oplossing
Lees ook:AIDS: ‘Trouw en onthouding enige weg’ zegt Vaticaan
Lees ook:Italiaanse stratenschoonmakers willen waskosten terug
Lees ook:350.000 bezoekers voor grootste Da Vinci Expo ooit
Lees ook:‘s Werelds drie duurste plezierjachthavens liggen in Italië

Eén reactie op “Italië heeft duurste condooms ter wereld

  1. Condooms

    Wat een geld! Nederland zit dan met Ierland onder het niveau van Italië, maar in Nederland lopen de prijzen van condooms ook aardig uiteen: een gemiddeld pakje durex zit hier ook rond de tien euro. Maar andere merken zijn vaak goedkoper. Overigens heeft dat niet veel met veiligheid te maken, want overal in Europa mogen alleen condooms verkocht worden die de wettelijk verplichte CE-markering dragen. Geen kwaliteitskeurmerk, maar een norm die toeziet op o.a. productie- en test-eisen (en daarmee dus veiligheid). Durex is daarbij een van de duurste merken (in vrijwel alle Europese landen) omdat zij veel geld steekt in ontwikkeling van nieuwe producten (o.a. soorten condooms) en marketing. In NL kun je overigens ook verschillende merken en soorten met elkaar vergelijken op http://www.vergelijk-condooms.nl.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.