350.000 bezoekers voor grootste Da Vinci Expo ooit

www.kerknet.be)De grootste tentoonstelling ooit over het leven en het werk van Leonardo da Vinci heeft 350.066 toeschouwers getrokken. De expositie werd niet gehouden in Italië, maar in de Brusselse basiliek van Koekelberg. Dat de tentoonstelling in Brussel plaats vond, is niet zo vreemd. De expositie was een initiatief van onder meer de Europese Commissie om te vieren dat het Verdrag van Rome vijftig jaar bestaat. En waar kon dat beter dan in de Europese hoofdstad (al zou Rome zelf ook een goede optie zijn geweest). De voorstelling heette dan ook 'Leonardo Da Vinci, the European Genius'. In zeven maanden bezochten gemiddeld 1.542 mensen per dag de basiliek. Afgelopen zondag was het de laatste dag dat kunstliefhebbers de expositie over konden bezoeken. Dat deden ruim tweeduizend mensen.

Lees ook:De Da Vinci Code gaat verder
Lees ook:Inquisitie-expositie in Rome
Lees ook:Kleinste helikopter brengt hulde aan Da Vinci
Lees ook:Italiaanse onderzoekers willen Leonardo da Vinci opgraven
Lees ook:Ex-Benetton-fotograaf toont Italianen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.