Nieuwe maffiafilm: Jonge vrouw verraadt maffia

La Siciliana ribelle

Een nieuwe Italiaanse maffiafilm gebaseerd op ware gebeurtenissen over een jonge Siciliaanse vrouw, lid van een maffiafamilie, die om de moord op haar vader en broer te wreken, een boekje open doet over de maffiapraktijken op Sicilië. Regisseur Marco Amenta, geboren en getogen in Palermo, groeide zelf op te midden van de maffia. Eerder maakte hij al een documentaire over Rita Atria, de hoofdpersoon. De Volkskrant had een interview met de regisseur en Het Parool geeft niet hoog op over het drama dat ‘voor het opscheppen ligt’.

“Rome, 1992. Mijn begrafenis zal plaatsvinden in besloten kring, met enkel diegenen die me geholpen hebben met mijn strijd voor gerechtigheid. Mijn moeder mag zeker niet aanwezig zijn en mag me niet meer zien na mijn dood.” Deze woorden schreef Rita Atria in haar dagboek. Op 5 november 1991, verscheen de zeventienjarige Siciliaanse Rita Atria voor de anti-maffia rechter om de moord op haar vader en broer te wreken, beide ‘mannen van eer’ in de beruchtte maffiagroep Cosa Nostra.

Voor de eerste keer brak een jonge vrouw, lid van een maffiafamilie, de wet van de stilte, de omerta. Vanaf die dag zijn haar dagen geteld. Ze heeft niet meer dan 9 maanden nog te leven. Verstoten door haar moeder en vriend, bedreigd en verstoten door het hele dorp is Rita gedwongen Sicilië te verlaten. Ze duikt onder in Rome, waar anti-maffia magistraat Paolo Borsellino haar onder zijn vleugels neemt en steunt in haar strijd om gerechtigheid.

Première: 3 september.

Bron: Themovies.nl

Lees ook:Italiaanse Niccolo laat Rachel Hazes stralen
Lees ook:Juristen willen niet op Sicilië werken
Lees ook:Winnares Telegraaf’s Rondreis Sicilië dankte leven aan Italië
Lees ook:Vrouw reist met skelet van broer naar Italië
Lees ook:Jongste oma (29) komt uit Italië

0 reacties op “Nieuwe maffiafilm: Jonge vrouw verraadt maffia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.