Jongste oma (29) komt uit Italië

Giulia EliaGiulia Elia (29) is niet de moeder van deze pasgeboren baby, maar de oma! Zelf op haar vijftiende moeder geworden, is haar nu 14-jarige dochter bevallen van een dochter.

Deze jongste oma van Europa komt uit Napels. Giulia Elia was eerst onaangenaam verrast toen ze hoorde dat haar dochter Anna zwanger was: “Ik had mijn dochter een andere toekomst toegewenst omdat ik zelf weet hoe zwaar het is om tienermoeder te zijn”.

Maar nu haar kleindochter er is, is Giulia er toch wel heel content mee. “Eigenlijk heeft de geschiedenis zich herhaald, maar ik ga goed zorgen voor mijn kleindochter. Voor mij is ze mijn tweede dochter”, verklaarde de stralende oma.

De vader van het kind is inmiddels bij Giulia en haar dochter ingetrokken om zo na schooltijd voor zijn dochtertje te kunnen zorgen. Anna is gestopt met school omdat ze al haar tijd wil besteden aan haar baby.

Bron: FOK!

Lees ook:Italiaanse Niccolo laat Rachel Hazes stralen
Lees ook:Achtergelaten baby Florence mogelijk van Amerikaan
Lees ook:Nieuwe maffiafilm: Jonge vrouw verraadt maffia
Lees ook:Monica Bellucci (45) bevalt van tweede dochter
Lees ook:Ook verliefd op een Italiaan?

8 reacties op “Jongste oma (29) komt uit Italië

 1. Rene

  Onvoorstelbaar, daarmee loop je straks tegen zoveel problemen op. Maargoed, het is hun eigen keus geweest. Denk ik?

  Toch?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Bert

  Ooit gehoord van seksuele voorlichting? Condooms of pil?
  Enne, het meisje is met school gestopt op haar 14e? Is er geen leerplicht tot 16 in Italie dan?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Rene

  Nou, dat betwijfel ik. Verder krijgen de ‘ouders’ helemaal geen studietijd, mogelijkheid door het verzorgen van het kind om zichzelf een plekje in de maatschappij te geven..om straks geld te verdienen voor het kind.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Frans Maes

  Wel tekenend voor de tijd waarin we leven dat dit groot nieuws is en al die, vooral Nederlandse, moeders van 40+ niet.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Marc W

  Inderdaad Frans Maes! Biologisch is het misschien zelfs gunstiger om op je zeg 15 een kind te krijgen dan op je veertigste.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Rene

  Niet helemaal mee eens Marc. Dit heeft invloed op de ontwikkeling van het kind/en ouder. Want een kind kan geen kind opvoeden…

    /   Beantwoorden  / 
 7. Marc

  Het ligt aan de situatie. Tegenwoordig is het verstandiger om eerst zelf een loopbaan te ontwikkelen en geld en inkomen te hebben. Maar in principe zijn een aantal vroegrijpe meisjes van 14 biologisch heel goed in staat om een kind te krijgen. De kans op genetische afwijkingen is zelfs veel kleiner dan bij een oude dame van 40. Vroeger toen de grotere familie samenwoonde en oma rechtstreeks hulp kon geven was dit geen enorme uitzondering. Nu is veertien wel erg jong. Maar ik zeg wel, los van het financiële dus, beter een kind op je, zeg twintigste, dan eentje op je veertigste hoor. ‘Onvoorstelbaar en idioot’ als kwalificatie vind ik dus te sterk.

    /   Beantwoorden  / 
 8. yaka

  Ik was zelf erg jong moeder (16) en ben ook erg jong oma geworden. 34 was ik toen mijn kleindochter het levenslicht zag. gelukkig is het bij ons allemaal erg goed gegaan. Ik ben goed op mijn pootjes terecht gekomen en heb mijn kinderen een aardig fijne jeugd bezorgd. Mijn kleindochter is inmiddels 4 en er is een kleintje bij. Mijn schoonzoon heeft nu goeie baan en ze hebben een mooi groot koophuis en een nieuwe auto en zijn supergeweldige ouders. Het kan ook goedgaan maar de prijs is erg hoog. Ik zal het niemand aanraden. Ruim eerst je rotzooi in je koppie op want het is al een zware klus te strijden tegen alle vooroordelen van de maatschappij als jonge moeder.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.