James Bond te paard tijdens paardenrace Siena

CommanderBond.net)Een mooier filmdecor is moeilijk denkbaar: Siena, het prachtige Toscaanse stadje, dat zelfs mooier is dan Florence. Een goede zet om daar een deel van de nieuwe James Bond op te nemen. En om het nog unieker te maken is er gefilmd tijdens de Palio di Siena, de beroemde paardenrace waarin de verschillende wijken het tegen elkaar opnemen. Dat belooft met James Bond een speciale race te worden, waarin hij één van zijn tegenstanders achtervolgt. Met zo'n mooi decor zijn de befaamde bondgirls niet nodig. Al zullen die er best wel zijn, daar in Italië.

De voorbereidingen voor de opnames op de daken van Siena zijn gestart op 11 februari. Hoofdrolspeler Daniel Craig is inmiddels al gesignaleerd in het prachtige stadje. De opnames in Siena zullen begin april worden afgerond. Daarna doet de complete crew ook Canalgrande van de plaats Carrara aan. En er zal nog veel meer in Italië gefilmd worden voor de 22e James Bond -film, die 'Quantum of Solace' heet.

Vooral in het eerste deel van de film speelt Italië een hoofdrol De film begint, aldus de Italiaanse krant La Nazione, aan het Gardameer, waarna de politie de geheim agent zal achtervolgen. Om deze opnames te verwezenlijken zal op 25 april dit jaar een crew 200 mensen bijeenkomen in Miseglia. Van 2 tot 9 mei zal er gefilmd worden tussen de Passo del Vestito en Altagnana. Van 10 tot 12 mei zullen er opnames gemaakt worden in Fantiscritti. "Het gebied is prachtig", aldus de art-director van Quantum of Solace, Mike Stalion: "Het is ideaal voor de meest fantastische achtervolging. Ongeveer 10 minuten lang zullen er acrobatische kunsten uitgehaald worden op de daken en de balkons. Het wordt een scene om nooit te vergeten."

Maar dat heb je al snel in een onvergetelijk mooi land als Italië. De film zal pas eind van dit jaar in de bioscopen uitkomen. Maar voor die tijd kunt u Siena uitgebreid bewonderen. Daar kan geen film tegen op.

Lees ook:James Bond-auto in het Gardameer
Lees ook:Weer een ongeluk bij James Bond verfilming
Lees ook:Anke Engels genomineerd in Italië
Lees ook:Vier jaar voor 3.000 vrouwenkonten
Lees ook:Italië weet straks ook waar het paard van Sinterklaas is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.