Italiaanse opdrachtgever voor Rembrandt

www.rijksmuseum.nl)Rembrandt blijkt tijdens zijn leven toch populairder dan gedacht. Hij scheen een derde opdrachtgever uit Italië te hebben gehad. De edelman Francesco Maria Sauli uit Genua gaf de schilder de opdracht om twee schilderijen te maken. Deze waren bedoeld voor de familiekerk van de Sauli’s in Carignano. Tot deze ontdekking kwam de kunsthistoricus professor Lauro Magnani na onderzoek in het archief van de Sauli-familie. De twee schilderijen zouden Sauli 1.023,15 gulden hebben gekost. De schilderijen zijn overigens waarschijnlijk nooit in Genua aangekomen. Het schip Viviano dat de schilderijen vervoerde, leed schipbreuk voor de kust van Engeland.

Lees ook:Rosario Gambino uitgeleverd aan Italiaanse politie
Lees ook:Zes doden door kou en sneeuw in Italië
Lees ook:Gestolen Van Goghs in handen Italiaanse maffia
Lees ook:Eerste Van Gogh-tentoonstelling in Italië
Lees ook:Madonna schittert weer als huisvrouw voor D&G

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.