Eerste Van Gogh-tentoonstelling in Italië

www.vangoghhuis.nl)In het Noord-Italiaanse Brescia zijn vanaf 18 oktober 85 tekeningen en 10 schilderijen van Vincent van Gogh te bewonderen. Deze kunstwerken zijn afkomstig van het Kröller-Müller Museum en het Van Gogh Museum. De expositie vindt plaats in middeleeuwse Benedictijner klooster Santa Giulia Brescia. Drie jaar geleden waren hier ook al schilderijen van Van Gogh te bewonderen. Zijn schilderen werden getoond smet schilderijen van Gauguin. De tentoonstelling 'Gauguin – Van Gogh. L'avventure del colore nuovo' trok meer dan een half miljoen bezoekers.

Lees ook:Gestolen Van Goghs in handen Italiaanse maffia
Lees ook:Politie vindt kunstcollectie van ex-baas Parmalat
Lees ook:Italië opent maffia museum
Lees ook:Vijf eeuwen kunst in nieuw museum
Lees ook:Neem een douche met tot zeep verwerkt Berlusconi-vet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.