Italiaanse prins betrokken bij corruptiezaak

Victor Emmanuel de SavoyeVictor Emmanuel de Savoye, de 72-jarige laatste kroonprins van het voormalige Italiaanse koninkrijk, moet voor het gerecht verschijnen in een corruptiezaak.

Nu is niet alleen de Italiaanse premier een corrupte prostituant, ook prins Victor Emmanuel de Savoye zou zich met dergelijke duistere zaakjes bezig hebben gehouden. Hij zou ambtenaren omgekocht hebben om toestemming te krijgen om speelautomaten te installeren en geld uit de criminaliteit in verschillende casino’s hebben witgewassen.

Op 16 juni 2006 werd hij opgepakt wegens die omkoperij, maar er was toen ook sprake van prostitutie en vervalsing. Uiteindelijk werd hij onder huisarrest geplaatst in Rome, nadat hij volgens magistraten de feiten deels bekend had. De eerste hoorzitting is gepland op 21 december. Er zouden nog vijf andere beklaagden zijn.

Victor Emmanuel groeide op in Zwitserland en Portugal en kwam in 2002 voor het eerst naar Italië. Tot dan toe maakte de Italiaanse grondwet het de mannelijke leden van de koninklijke familie onmogelijk om in de Italiaanse republiek te verblijven. Tijdens zijn ballingschap liet de kroonprins zich al opmerken met controversiële uitspraken over de fascistische, racistische wetten.

Bron: De Morgen

Lees ook:Modieuze prins niet verkozen in Italië
Lees ook:Krijgen Italianen Zwitserse identiteit?
Lees ook:Vijf terreurverdachten opgepakt in Italië
Lees ook:Italiaanse economie 5,1% gekrompen
Lees ook:Horrorziekenhuis opereerde voor het geld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.