Modieuze prins niet verkozen in Italië

De Italiaanse prins Emmanuel-Philibert de Savoie, centrumpartij UDC, is er niet in geslaagd een zetel te veroveren in het Europees parlement.

De Italiaanse prins startte eerder een eigen kledinglijn. Ook nam hij recentelijk deel aan de plaatselijke versie van ‘Sterren op de dansvloer’, dat meer dan 6 miljoen kijkers trok. Nu ambieerde hij een politiek mandaat, maar als tweede op de lijst viste hij achter het net op dit gebied.

UDC heeft met 6,51 procent van de stemmen één zetel in het Europees parlement binnen gehaald. Zelf vindt hij echter een succes geboekt te hebben. “Ik heb 22.000 stemmen gehaald, een succes vind ik zelf”, aldus de prins, die voor de eerste keer een politiek mandaat ambieerde. “Dit is het begin van een politieke carrière, ik ga door”.

Emmanuel-Philibert de Savoie is de kleinzoon van Victor Emmanuel III, de laatste koning van Italië. In 1946 werden alle mannelijke afstammelingen van de koninklijke familie verbannen omwille van de collaboratie van de koning met het fascistische regime van Benito Mussolini. Pas in 2002 werd de ballingschap opgeheven.

Lees ook:Italiaanse prins lanceert eigen kledinglijn
Lees ook:Italiaanse prins betrokken bij corruptiezaak
Lees ook:Italiaanse prins had affaire met Kate Moss
Lees ook:Italiaanse Europarlementariër vraagt om ban op Mafia II
Lees ook:Motie tegen Berlusconi verworpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.