Italië plaatst moskeeën in kerststallen

Mario Borghezio, lid van de Italiaanse anti-immigratie partij Lega Nord noemde priester Bonzani een “imbeciel”, nadat deze een moskee in een traditionele kerststal had geplaatst.

Lega Nord heeft opgeroepen tot een referendum voordat er nog meer moskeeën worden gebouwd. Borghezio zei over Bonzani: “Wat in hemelsnaam bezielde hem een moskee in een traditionele kerststal te plaatsen? Ik hoop dat de kerkelijke autoriteiten in Genua dit hoog opnemen.”

Verder voegde hij toe: “Wat gaat Bonzani zeggen bij een mis tijdens de Ramadan? Ons vragen om richting Mekka te gaan? Mogelijk is er eveneens een zelfmoordjas met dynamiet inbegrepen.” Bonzani reageerde op zijn beurt op deze felle kritiek: “Ze zeiden dat ik de Islam toestond te infiltreren in het Katholicisme. Mario Borghezio laat zien dat hij negeert wat het katholieke geloof ons leert, namelijk je naasten lief te hebben zoals jezelf.”

Een kerststal op een afdeling van het Italiaanse Vrouwencentrum, een katholieke organisatie, in Venetië bergt ook een moskee. Suad Kechman, een Bosnische moslima, die het tafereel samen met Donatella Trevisan, een katholieke medewerkster, opzette, zegt: “Ik heb respect voor de tradities van mijn gastvolk. Ik ben geïnspireerd door Sarajevo, dat multicultureel was: een multi-religieuze stad.”

Het hoofd van de school, Valentina Pontina, ziet het inititatief van een moskee positief. De school heeft 150 studenten, met 40% immigranten uit Albanië, China, de Filippijnen, Macedonië, Marokko, Polen, Rusland, Zweden, Turkije en de Oekraïne.

Konrad Friedrich Ferdinand, priester in de kerk van San Simon Piccolo, is er niet blij mee. “Moslims en christenen hebben niet hetzelfde begrip van Jezus. Voor christenen is Jezus een God en voor Moslims niet.” Aan de andere kant zegt priester Dino Pistolato, directeur van de Caritas diocesana, weer dat de moskee hem niet deert en dat de christelijke boodschap is dat God voor iedereen is.

Don Prospero, een priester van Oregina in Genua, bracht een eigentijds Palestina tot leven in een kerststal. Hij begrijpt niet waarom er zo’n schandaal van wordt gemaakt. Er staat ook een menora in zijn stal. Prospero zegt dat er slechts één persoon klaagde en dit meteen het voorpaginanieuws haalde in Italiaanse kranten, deels omdat er al controversie bestaat over het al dan niet bouwen van een moskee in Genua.

Bron: Islamineurope.com, 24 december 2008

Lees ook:Italië ziet Islamitische schoonmakers als bedreiging
Lees ook:Moslims mogen niet in kerken bidden
Lees ook:Italië krijgt eerste vrouwelijke priester
Lees ook:7,5 jaar cel voor priester na misbruik 9-jarige
Lees ook:Italiaanse priester verdacht van seksueel misbruik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.