Lichaam Padre Pio tentoongesteld

romancatholicblog.typepad.com)Sinds donderdag is Padre Pio te zien. Althans, zijn lichaam. Dat ligt in een glazen sarcofaag, in het plaatsje San Giovanni Rotonde in Apulië, Zuid-Italië. Omdat Padre Pio de populairste heilige van Italië is, wordt een stormloop verwacht. Dat blijkt ook wel uit de hotelreserveringen. Al 730.000 kamers zijn volgeboekt.

In de paar maanden dat Padre Pio 'tentoon gesteld wordt', worden er meer dan een miljoen mensen verwacht. Veel bezoekers zullen waarschijnlijk goed naar zijn handen kijken. Want Padre Pio zou tijdens zijn leven stigmata hebben gehad op handen en voeten, ofwel de bloedende wonden van Jezus. Maar die zijn echter niet te zien.

Maar goed, Padre Pio was meer dan stigmata. Hij zou ook nog talloze wonderen hebben verricht, in de geur van viooltjes. Door deze wonderen, en doordat er veel beeldmateriaal van hem is de Padre erg populair. Hij stierf immers pas in 1968. Omdat hij veertig jaar dood is, besloot de kerk zijn lichaam te onderzoeken en tentoon te stellen. Dat er een miljoen mensen op af komen, is voor mij een wonder. En voor de toeristische industrie een godsgeschenk. Weer één!

Lees ook:Altijd al een heilige willen zien?
Lees ook:Unilever klaar voor verkoop Italiaanse diepvriestak
Lees ook:Italië weet straks ook waar het paard van Sinterklaas is
Lees ook:Zalige naar Wereldjongerendagen in Sydney
Lees ook:Al gamend door Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.