Italië de dupe van verlof Eurocommissaris

www.europarl.europa.eu)Tja, dat krijg je ervan als de commissaris zo maar even onbetaald verlof neemt om Silvio Berlusconi te steunen en om zich voor te bereiden op een ministerpost. Dan heb je kans dat de Europese Commissie aan de haal gaat met je belangrijke post. En dat is nou net gebeurd met de Europese Commissaris van Justitie, Franco Frattini.

Om zijn vriend Berlusconi te ondersteunen, heeft Frattini een tijdje onbetaald verlof genomen. Hij had daarvoor toestemming van de voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso. Dat heeft Barroso veel kritiek opgeleverd. En nu neemt de Portugees wraak.

Hij stelt geen Italiaan aan als opvolger van Frattini, maar een Fransman: Jacques Barrot. Hij is nu nog verantwoordelijk voor transport, maar heeft tijdens Frattini's verlof al ad interim Justitie overgenomen. Wellicht mag Italië nu wel een commissaris voor Transport leveren, maar dat is een veel mindere post. En het zal de huidige premier Romano Prodi niet veel vrolijker stemmen. Hij heeft al laten weten 'diep teleurgesteld' te zijn in de gang van zaken.

Lees ook:Twee weekjes extra verlof voor Frattini
Lees ook:Barroso in problemen door Berlusconi
Lees ook:Tajani Eurocommissaris, maar wel van Transport
Lees ook:Tijdelijk een ander baantje voor eurocommissaris Frattini
Lees ook:Berlusconi dreigt na ‘gezeur’ Europese Commissie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.