‘Partij van de Existentiële Impotenten’ en 179 andere partijen om uit te kiezen

Het juiste vakje inkleuren wordt nog een hele klus.'De Partij van de Existentiële Impotenten'. 'Juristen van het Heilige Roomse Rijk'. 'Ik stem niet'. Zomaar drie van de vele partijen die in april gaan meedoen aan de parlementsverkiezingen. Maandag maakte het Ministerie van Buitenlandse Zaken bekend dat de Italianen kunnen kiezen uit maar liefst 180 partijen, kieslijsten, sublijsten en belangengroepen. Met zo'n grote hoeveelheid is het niet vreemd dat er aardig wat partijen en partijtjes overeenkomsten hebben. Zo doen er diverse Christendemocratische, communistische en neofascistische partijen mee. Of de Italiaan er nog wijs uit kan, is de vraag. Wat op zich ook wel weer een leuke naam voor een partij oplevert: 'Ik kan er geen wijs meer uit.'

Lees ook:Italianen stemmen komende twee dagen
Lees ook:Europarlement bespreekt Berlusconi
Lees ook:Franceschini nieuwe oppositieleider Italië
Lees ook:Ruzie over het stembiljet
Lees ook:Mogelijke steun van NAVO voor staatsgreep in 1976

2 reacties op “‘Partij van de Existentiële Impotenten’ en 179 andere partijen om uit te kiezen

  1. Giuseppe

    Haha, wat een namen. 180 partijen, da’s lekker kiezen zeg. Wordt weer een zooitje zo, die verkiezingen. Maar maakt niet uit. Uiteindelijk wint die Berlusconi toch.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Karel V.

    haha, partij van existentiele impotenenten. Moeten wij ook hebben. Stuk onschuldigers dan die Wilders. Of andere partijen hier: ‘Wij willen geen Balkenende meer’. ‘JPB go home’. ‘Weg met de moraal’. Ach ja, zo kan ik nog wel effe doorgaan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.