Inter wint van Milan, rood Sneijder

Dopo quello dell'andata, l'Inter fa suo anche il derby di ritorno. Milito e Pandev mandano al tappeto il MilanInter heeft gisteravond de derby tegen stadsgenoot AC Milan met 2-0 gewonnen. Wesley Sneijder mocht echter wegens aanmerkingen op de leiding na 27 minuten al inrukken.

Inter begon sterk aan de ontmoeting met de aartsrivaal en kreeg al snel twee grote kansen. Wesley Sneijder schoot echter eerst van afstand fraai (net) naast en vond daarna Milan-keeper Dida op zijn weg. Een paar minuten later was het wel raak: na een fout van rechtsback Abate rondde de Argentijnse spits Diego Milito koelbloedig af namens de gastheren: 1-0.

Na een klein halfuur werd de wedstrijd op zijn kop gekeerd. Nadat verdediger Lucio wegens een schwalbe geel had gekregen, kon Wesley Sneijer, die daarvoor al tot zijn frustratie in botsing was gekomen met de arbiter, zich niet beheersen en trakteerde hij scheidsrechter Rocchi op een cynisch applaus. De leidsman kon de actie niet waarderen: de Oranje-international kreeg een directe rode kaart.

De eerste helft stond vervolgens bol van de theaterstukjes en overtredingen. In de tweede helft zette AC Milan aan, maar wisten de Rossoneri niet tot grote daden te komen. Inter-spits Goran Pandev wel: hij krulde een vrije trap fraai in het doel van keeper Dida. Ook de bij rust ingebrachte Clarence Seedorf en wisselspeler Klaas-Jan Huntelaar konden vervolgens het tij niet keren. Ronaldinho miste in blessuretijd nog een penalty, die voor Lucio (hands, 2x geel) ook een vroegtijdig einde van de wedstrijd betekende.

Bron: Sportdome.nl